Un om de afaceri din Botoşani, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare

curtea de apel suceavaUn om de afaceri din Botoşani care a fost condamnat, iniţial, de Tribunalul Botoşani la patru ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de evaziune fiscală, scapă de puşcărie. Este vorba de administratorul societăţii comerciale Carne Com Draşcani, Tibi Apostol, pentru care magistraţii Curţii de Apel Suceava au dispus, marţi, condamnarea la patru ani de înnchisoare cu suspendare sub supraveghere.

like facebookOmul de afaceri, în vârstă de 46 de ani, a fost reţinut în luna septembrie 2009 pentru evaziune fiscală, după ce, în urma unui control al Fiscului, s-a stabilit că acesta a înregistrat în contabilitatea societăţii 12 facturi fiscale fictive privind achiziţionarea unor utilaje de carmangerie. Valoarea facturilor a fost de 20 de milioane de lei, iar obligaţiile la stat de 3,3 milioane lei.

Potrivit hotărârii instanţei, Tibi Apostol va trebui achite „în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Carne Com SA Dracşani să plătească părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţeană Botoşani suma de 3.223.966,54 lei la care se adaugă accesoriile prevăzute de Codul de procedură fiscală”.

Carne Com a fost deţinută, în urmă cu opt ani, şi de deputatul PNL Florin Ţurcanu şi senatorul UNPR Liviu Câmpanu, însă aceştia au înstrăinat acţiunile deţinute.

Apostol a fost preşedinte la PDL Truşeşti până în 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *