Mai multe mame din Botoşani au cerut amnistie fiscală pentru indemnizaţiile încasate ilegal, dar nu pot fi iertate. Vezi cel mai mare debit!

mama cu copilMai multe botoşănence care au realizat venituri în timpul concediului de creştere a copilului nu vor beneficia de administie fiscală. Sebastian Tocariu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani, susţine că în jur de 12 mame din judeţ, care au încasat necuvenit indemnizaţia de creştere a copilului în timp ce au realizat şi alte venituri, au solicitat amnistie fiscală, însă nu pot să beneficieze de aceasta, din cauza unor documente emise greşit de instituţiile la care lucrează.

Potrivit legii, nu se amnistiază cazurile care sunt din culpa beneficiarului. S-au adus dovezi neconforme cu realitatea. Am vorbit şi la Ministerul Muncii, dar de ce statul să-şi asume o pierdere din cauza angajatorului. Sunt vreo 12 cazuri unde angajatorul a transmis adeverinţe greşite. Cert este că mamele au luat bani în plus pe care trebuie să-i dea înapoi. Nu este vinovat nici statul, nici noi„, a spus Tocariu.

Cel mai mare debit pe care trebuie să-l dea o mamă din Botoşani se ridică la 10.000 lei, adică 100 milioane lei vechi.

like facebookEste un caz care în decursul celor doi ani a făcut câteva contracte de asigurări şi a luat 300, 150 lei, sume mici, dar legea asta prevede. Şi trebuie să dea înapoi indemnizaţia care a fost mult mai mare„, a spus Tocariu.

La nivelul judeţului Botoşani, peste 30 de mame au fost depistate cu venituri suplimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *