Festival al Sporturilor Tradiţionale, organizat la Botoşani

Festivalul sporturilor traditionale botosaniÎn perioada 29 septembrie – 5 octombrie, în Europa sunt organizate acţiuni în cadrul Move Week, iniţiate de Asociaţia Internaţională pentru Sport și Cultură (ISCA), acţiuni care urmăresc creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile activității fizice în rândul cetățenilor europeni, crearea unei comunităţi active fizic. În acest context, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi (AJSPT) Botoşani a organizat sâmbătă, 4 octombrie, în parcul „Mihai Eminescu” din municipiu, Festivalul Sporturilor Tradiţionale, activitate ce figurează în calendarul Move Week.

La acest eveniment au participat elevi de gimnaziu şi liceu, profesori, veniţi în grupuri organizate de la şcolile din municipiu şi din judeţ: Truşeşti, Albeşti, Flămânzi, Darabani, Bucecea, Săveni, Şcoala Gimnazială Nr.13, Botoşani, Şcoala Gimnazială Nr. 8., dar şi copiii simpli care au venit cu bunicii sau părinţii la plimbare. Aceştia s-au întrecut în probe sportive ca trasul frânghiei, tir cu arcul, alergare în saci.Entuziasmul, voia bună şi spiritul competitiv i-au cuprins pe toţi cei prezenţi la manifestare, care s-au arătat încântaţi de ideea coordonatorilor de a organiza cât mai des activităţi sportive diferite, în locuri diferite. Cei mai buni dintre ei ai au fost recompensaţi cu dulciuri, tricouri dar şi diplome.

„Prin intermediul acestei manifestări sportive, coordonatorii proiectului doresc să reamintească, în primul rând, faptul că o minte sănătoasă stă într-un corp sănătos și că mișcarea e foarte importantă în viața oricărei persoane. În al doilea rând, se promovează fair-play-ul și viața sănătoasă în rândul elevilor – sub forma sportului”, sustine preşedintele AJSPT

Ioan Strujan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *