Adăposturi de animale şi depozite de furaje cuprinse de flăcări

pompieri incendiu botosaniTrei depozite de furaje şi un adăpost de animale au fost cuprinse, luni, de flăcări, iar pentru stingerea incendiilor au fost solicitaţi pompierii.

like facebookCel mai grav eveniment s-a petrecut în gospodăria unui localnic din satul Oroftiana, comuna Suharău, când grajdul s-a aprins de la un scurtcircuit electric. Flăcările s-au extins şi la depozitul de furaje, iar pompierii s-au luptat aproape două ore cu flăcările.

Un alt incendiu a izbucnit în comuna Dângeni, unde un depozit de furaje a fost aprins intenţionat de un localnic aflat în conflict cu proprietarul furajelor. Pomperii au intervenit şi au limitat pagubele focului.

Al treilea incediu a fost produs din joacă de nişte copii ai unei familii din satul Arborea, comuna George Enescu. Pentru stingerea incendiului au acţionat 14 pompieri militari şi voluntari, mai bine de două ore, cu două autospeciale cu apă şi spumă.

„Intervenţia promptă a forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a limitat valoarea pagubelor la 35.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de peste 100.000 de lei” se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

  Luni, între orele 17.12 – 19.12, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a trei incendii produse în Dângeni, George Enescu şi Suharău.

          Intervenţia promptă a forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a limitat valoarea pagubelor la 35.000 lei.

          S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de peste 100.000 de lei.

          Primul eveniment cu foc s-a înregistrat în comuna Dângeni, unde depozitul de furaje din gospodăria unui localnic a fost cuprins de flăcări. Incendiul a fost stins de un echipaj al Gărzii de Intervenţie Truşeşti, care s-a deplasat la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă. Incendiul a fost generat, cel mai probabil, cu intenţie.     

O oră mai târziu, pompierii din Dorohoi au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins depozitul de furaje al unui cetăţean din satul Arborea, comuna George Enescu. Pentru stingerea incendiului au acţionat 14 pompieri militari şi voluntari, mai bine de două ore, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Cauza probabilă de incendiu o constituie jocul copiilor cu focul.

          În timp ce colegii lor interveneau pentru stingerea incendiului produs la George Enescu, alţi cinci pompieri dorohoieni au plecat într-o nouă misiune. Un adăpost de animale din gospodăria unui localnic din satul Oroftiana, comuna Suharău, s-a aprins de la un scurtcircuit electric. Flăcările s-au extins şi la depozitul de furaje. Incendiul a fost stins în mai puţin de două ore.         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *