Foto! Sute de participanți la Gala excelenței, cu peste 100 de elevi premiați

gala excelentei 1Sute de elevi, profesori, părinți, dar și autorități locale au participat la premierea celor mai buni elevi botoșăneni, în cadrul Galei de excelență. Evenimentul a avut loc, vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la care a participat prefectul Costică Macaleți, primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, parlamentari, primari din județ, șefi de instituții publice, dar și un reprezentant al Ministerului Educației.

În anul școlar trecut, elevii botoșăneni au obținut 143 premii, din care 16 premii I, 17 premii II, 28 premii III, 79 premii speciale si mentiuni la concursurile si olimpiadele nationale. De asemenea, alte  trei premii, unul I si doua II au fost obținute la olimpiade internationale.

Gala excelenței a fost deschisă cu intonarea imnului național, urmat de un scurt moment artistic susținut de Corul de la Liceul de Artă, condus de Laurențiu Palade.

gala excelentei 7Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ, a declarat că privește gala ca pe o sărbătoare în familie și că acesta și-a propus, încă de la apariție, sărbătorirea tradiției învățământului botoșănean, a performanțelor sale.

Dintotdeauna, aceste locuri, în care legenda s-a împletit cu inovația, au dat neamului nu doar personalități cu care să se mândrească, ci și consistență în procesul firesc al devenirii. Și, fiindcă la Botoșani nu au existat nicicând falii între trecut și prezent, astăzi noi nu aducem omagiu nici istoriei, nici chipurilor înrămate în tablouri, oricât de atemporale ar fi ele, ci ne înclinăm în fața celor prezenți în această sală, elevi și profesori, care duc mai departe, cu cinste, idealul educațional. Vă felicit pentru că ați reușit să le insuflați elevilor dumneavoastră această rezistență în fața prefacerilor adeseori rapace ale modernității, în fața vicisitudinilor existențiale și, mai cu seamă, în fața nonvalorii care se cațără tot mai sus în societatea contemporană. Dragi elevi, așa cum am spus de nenumărate ori, purtați pe umerii voștri uriașa responsabilitate a viitorului. De voi depinde bunăstarea noastră de mâine, de voi șansa pe care această țară o va avea în lumea fără granițe a timpurilor ce vor veni. Meritați toată aprecierea noastră nu doar pentru că ați demonstrat înțelegerea acestei realități, ci pentru că nu ați stat deoparte, implicându-vă activ, în ciuda tentațiilor vârstei, în ciuda ispitelor aduse de anii frumoși pe care îi aveți‘, a spus Mihaela Hunca.

like facebookElevii au fost răsplătiți cu cărți și premii în bani, oferite de sponsori și Primăria Botoșani. Evenimentul a fost presărat și de momente artistice susținute de Raluca Ursa, elevi de la Palatul Copiilor Botoșani și de la Palatul Copiilor Dorohoi. De asemenea, a fost prezentat un număr de contorsionism.

 

premii gala excelentii

premii gala excelentii 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *