O societate din Botoşani şi-a majorat veniturile, în 2014, după producţia agricolă din 2013

Siloz-cereale_O societate din Botoşani a profitat de sezonul agricol 2013/2014 şi şi-a majorat veniturile, iar produsele sale au devenit printre cele mai tranzacţionate pe  pe secţiunea RASDAQ a bursei de la Bucureşti.

like facebookComcereal Botoşani a obţinut venituri din exploatare de 28,9 milioane de lei în primul semestru, în urcare cu 5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi a raportat o cifră de afaceri de 23,9 mil. lei.

Compania cultivă cereale, plante leguminoase şi olea­ginoase şi cumpără de la fermieri ce­reale pe care le depozitează în cele 14 silozuri pe care le deţine în judeţul Botoşani. Veniturile Comcereal Boto­şani provin şi din închirierea spaţiilor de depozitare, care aveau anul trecut o ca­pacitate de 245.200 de tone, precum şi din comerţul cu cereale şi produse chimice pentru agricultură.

Sezonul agricol 2013/2014 a fost unul dintre cele mai bune pentru fermierii români din ultimele două decenii, cu producţia de rapiţă, grâu, orz, porumb şi floarea-soarelui aproape de vârfurile istorice.

Recolta bogată a dus la scăderea preţurilor la cereale în partea a doua a anului trecut, iar producătorii şi comer­cianţii care dispun de silo­zuri au aşteptat reve­nirea pe creştere din prima jumătate a acestui an pentru a scoate sto­cu­rile la vânzare. Preţul mediu al grâului de pa­ni­ficaţie pe piaţa in­ternă a crescut în pe­rioa­da ianua­rie-mai a acestui an cu aproa­pe 20%, la circa 181 euro/tonă, de la 156 euro/tonă în prima lună după recoltare de anul trecut, potrivit calcu­le­lor ZF pe baza datelor Mi­nis­terului Agri­culturii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *