Angajaţii Spitalului Judeţean, ţinuţi sub tensiune. Planul de măsuri, contestat de sindicate

cadre medicaleReprezentanţii Spitalului Judeţean spun că există conturat acel plan de măsuri pentru redresarea unităţii spitaliceşti, însă acesta va fi făcut public după ce va fi discutat din nou cu sindicatele şi aprobat în Consiliul Director. Potrivit managerului Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, în urma unor discuţii purtate cu sindicatele, acestea nu acceptă măsurile propuse de conducere.  Acest plan va trebui finalizat până pe 25 august şi vizează reducerea sporurilor.

Planul de măsuri se poate adopta în totalitate, parţial sau niciuna dintre măsuri. Sindicatele nu sunt de acord cu măsurile, însă nu au venit nici cu alternative. Atunci am luat act de ameninţări cu mişcări, reacţii scrise şi am imaginat un plan de măsuri care în principiu îl vom aproba în Comitetul Director şi pe care îl vom  discuta şi cu dânşii. Spitalul nu poate să meargă în continuare aşa până nu operează nişte reduceri de cheltuieli. Am identificat nişte zone în care putem tăia bugetele, însă principala noastră preocupare constă în realizarea veniturilor cu Casa. Din păcate, la nivelul lunii iulie nu am reuşit să realizăm aproximativ 2 miliarde lei vechi din contractul cu Casa„, a menţionat Iliuţă.

like facebookManagerul spitalului spune că îşi asumă şi riscul unor mişcări sindicale.

Obligatoriu avem două categorii de surse de cheltuieli care trebuie reduse. Pe de o parte cheltuielile cu munca vie şi aici sunt voci care ar susţine ideea ca tot personalul să participe la acest efort, dar mie mi se pare o măsură comunistă şi nu sunt de acord, iar pe de altă parte posibilitatea de a tăia de la secţiile care nu-şi fac treaba sau care şi-o fac în exces este o măsură pe care eu aş agrea-o dar nu este legiferată. Atunci va trebui să găsim o formulă care să afecteze cât mai puţin salariaţii. După caz ne asumăm şi riscul unor mişcări sindicale„, a mai spus Iliuţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *