Karate pe litoral cu viceprimarul municipiului Botoşani, Eugen Ţurcanu

turcanu karateIn perioada 29 iunie- 6 iulie, in statiunea Saturn pe malul Marii Negre s-a desfasurat stagiul anual de pregatire dedicat practicantilor cu gradul minim de centura neagra pana la 5 dang.

La aceasta actiune care este prinsa in calendarul sportiv al Federatiei Romane de Arte Martiale au participat aproximativ 90 de sportivi din toata tara. Stagiul a fost condus de directorul tehnic national, Covaci Ovidiu-centura neagra 6 dang.

Antrenamentele s-au desfasurat dimineata, pe plaja, de la 6.00  la 7.00 exercitii de tam-the (gimnasticaenergetica) care, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intrecorp si spirit.
Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii.

Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala. Al doilea nivel presupune insusirea tehnicii respiratiei. Cel de al treilea nivel presupune o combinare a miscarilor, a respiratiei si a activitatii mentale. Astfel se poate dirija energia vitala (Khi) prin corpul omenesc.

Scopul final al Tam The-ului este obtinerea unitatii dintre corp si un spirit tanar, odata cu pastrarea starii de sanatate a organismului.  Intre orele 7.00 si 8.00 se continua cu un antrenament de “contopire cu natura” (prepararefizica), care urmarea dezvoltarea calitatilor motrice constand in exercitii cu un grad mare de efort, atat in apa cat si pe nisip.

cs daoDupa masa, intre orele 19.00 – 21.30 la sala Polivalenta din Mangalia s-au desfasurat antrenamentele tehnice de qwan-ki-do si arme taietoare. S-au studiat tehnici de animale: tigru, maimuta, cocor singulare si cu partener, tehnici de lupta de strada si competitionala. “In ultimele doua zile, am fost onorati cu prezenta domnului kancho Florentin Marinescu, presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale, detinator al centurii negre 9 danju-jutsu, 8 dan karate, 5 dan judo, care a sicondusacesteantrenamente”, a declarat Eugen Turcanu, seful CS Dao.

De la Botosani au participat doua cluburi: CS Dao condus de instructorul profesor Trofin Mihai Victor centura neagra 2 dang si CS Sinh Daucondus de profesor Airoae Constantin centuraneagra 1 dang. Cluburile au deplasat un numar de 7 sporitivi la care s-a alaturat si coordonatorul tehnic pe judetul Botosani, domnul Turcanu Eugen Cristian centura neagra 3 dang. Aceasta deplasare face parte din finantarile nerambursabile acordate  de Municipiul Botosani si Consiliul Local Botosani pe anul 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *