Simpozion şi lansare de carte în cadrul unui proiect educativ derulat la Casa sindicatelor

Casa-de-Cultura-a-Sindicatelor-BotosaniCasa Sindicatelor Botoşani a găzduit, pe 17 iunie, lansarea proiectului educativ naţional „Standarde europene privind drepturile omului în învăţământul preuniversitar”. Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Botoşani a susţinut desfăşurarea acestei activităţi, denumită sugestiv Ziua oportunităţilor, în calitate de partener în proiect.

Activităţile din proiect vizează drepturile omului, drepturile copilului, drepturile educatorului şi continuă continuă o serie de proiecte lansate de editura Silva-Vic în perioada 2002-2012. Noutatea pe care o aduce, în afară de simpozioane şi activităţi educative, constă în desfăşurarea unui festival al teatrului pentru elevi, pe tema drepturilor copilului şi tipărirea unor volume cu lucrările realizate pe parcursul desfăşurării activităţilor propuse în proiect.

Manifestarea a avut pe ordinea de zi şi lansarea romanului „Viaţa ca o carte”, al autoarei prof.Silvia Dăscălescu din Botoşani. Recenzia romanului, a fost făcută de profesorii participanţi la activitate, a pus în evidenţă ideile principale ale lucrării – exemplificate prin citate reprezentative şi a constituit un adevărat îndemn la lectură adresat tuturor celor prezenţi – elevi şi cadre didactice.

like facebookAu participat la festivitate aproximativ 300 de persoane – elevi, profesori, reprezentanţi ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. Intervenţiile din cadrul manifestării au fost realizate de către prof.Diana Moruzi şi prof.Vasile Măniga de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani – în calitate de aplicant al proiectului, prof. Emilia Ghiorghincă de la Şcoala Gimnazială „Elena Rareş” Botoşani şi prof. Laura Buhaciuc de la Şcoala Gimnazială nr.7 Botoşani – în calitate de parteneri în proiect, prof. Elena Mudrac şi prof.Victoria Raichel din Dorohoi.

Ziua oportunităţilor s-a încheiat cu un scurt program artistic pregătit de elevi de la Şcoala Gimnazială nr.7 Botoşani – coordonator prof.Laura Buhaciuc şi de trupa de dans modern „Preatty Kids” –  coordonator prof.Constantin Dicu de la Clubul Copiilor Dorohoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *