Un lider sindical cere desfiinţarea Inspectoratului Teritorial de Muncă

itm BotosaniUn lider sindical din Botoşani cere desfiinţarea Inspectoratului Teritorial de Muncă pe motiv că instituţia condusă în prezent de Stelian Meţler este ineficientă.

Liderul Cartel Alfa, Marius Oroşanu, susţine că cererea va fi înaintată, săptămâna viitoare, ministrului delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, care va ajunge la Botoşani.

Oroşanu susţine că ITM Botoşani este fie prost condusă, fie are o politică instituţională greşită şi nu apără interesele muncitorilor. Declaraţiile au fost făcute după ce Cartel Alfa a sesizat ITM cu privire la abuzurile unor firme în raport cu salariaţii ei, însă inspectorii specializaţi în relaţii de muncă nu au intervenit.

Marius Orosanu, lider Cartel Alfa Botosani„Dacă ministerul le trasează ca sarcină să ofere răspunsuri ambigue la toate sesizările pe care ITM le primeşte, atunci să se desfiinţeze cu totul instituţia. Dacă, în schimb, ministerul le spune să aibă un rol activ în societate, ca să poată şi ei să contribuie la îmbunătăţirea relaţiilor de muncă, dar ei dau aceste răspunsuri în teritoriu, atunci să destituie conducerea ITM Botoşani şi să numească un om care să îşi asume responsabilitatea pentru o verificare„, a declarat, pentru BotosaniNews, Marius Oroşanu.

 

One thought on “Un lider sindical cere desfiinţarea Inspectoratului Teritorial de Muncă

  1. Interesul patronilor este prioritar.Angajatii sa munceasca,chiar de 1 Decembrie,si sa voteze cum zice PATRONU.

    m

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *