Prinşi de poliţişti în timp ce transportau cu maşina 3.000 de pachete de ţigări

tigari de contrabanda in portbagajDoi bărbaţi, unul de 39 de ani şi unul de 22 de ani, au fost prinşi, sâmbătă, de poliţişti în timp ce transportau cu maşina 3.000 de pachete de ţigări. Poliţiştii au oprit în trafic, pe raza orașului Darabani, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 39 ani, din municipiul Botoșani. În autoturism se mai afla, în calitate de pasager, un tânăr de 22 ani, din orașul Darabani.

Efectuând controlul autovehiculului, poliţiştii au depistat în habitaclu şi portbagaj, şase colete ambalate în folie neagră, din polietilenă.

Cele șase colete conţineau cantitatea totală de 3.000 pachete de ţigări de proveniență Republica Ucraina, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative.

like facebookÎn cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Cantitatea de țigarete, în valoare de 27.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor; totodată s-a procedat la indisponibilizarea autoturismului folosit la transportul ţigaretelor.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la 31.800 lei.

În cauză continuă  cercetările, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *