Viceprimar nemultumit de modul cu sunt administrate unităţile de învăţământ: Sunt şcoli cu şapte laboratoare şi folosesc doar unul o dată pe săptămână

eugen turcanu 1Viceprimarul Eugen Turcanu considera ca cladirile in care functioneaza unitatile de invatamant ar trebui mai bine administrate si eficientizate. El a spus ca unele scoli din Botosani detin si cate trei laboratoare, care nu sunt utilizate decat o data pe saptamana, unele chiar deloc. Turcanu este de parere ca spatiile din scoli care sunt nefolosite ar trebui inchiriate, pentru obtinerea de venituri.

La fiecare hotarare de Consiliu Local, unde este rectificare alocam bani pentru reparatii in scoli. Le platim apa, curent, caldura si paradoxul este ca sunt scoli care incep orele la ora 8 si la 12 se termina sau la ora 14, le-au incuiat si stau inchise. Au mai mult decat sprijinul nostru, insa trebuie o eficientizare a cladirilor. Nu este normal sa tii o clasa si dupa aia sa o incui. Poate o dam la o postliceala, mai dam la cineva care vrea sa inchirieze si sa faca cursuri acolo. Este bine ca sunt unitati care inchiriaza la unitati private si mai aduc un plus de venituri unitatilor, implicit municipiului Botosani„, a spus Turcanu.

like facebookPotrivit viceprimarului, municipiul Botodsani are in administrare 54 de scoli.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *