Protest la Spitalul de psihiatrie. Cadrele medicale au întrerupt munca

asistente protest sectia de psihiatrie botosaniCadrele medicale de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati au protestat, marţi, faţă de viitorul contract cadru din sistemul sanitar, valabil pentru 2014- 2015. Mai multe cadre medicale au oprit lucrul, în semn de nemulţumire de faptul că noua „lege” din sistemul sanitar elimină internările de zi.

like facebookMedicii şi asistenţii de la psihiatrie spun că noile norme vor afecta în mod direct atât pacienţii, cât şi personalul spitalelor de specialitate.

asistente protest psihiatrie botosani1„Eliminarea internărilor de zi înseamnă creşterea costurilor pentru spital, creşterea listelor de aşteptare pentru pacienţi. O dată ce această pârghie importantă ne este restransă ne vedem în imposibilitatea de a acorda servicii medicale tuturor pacienţilor care ar avea nevoie în timp util. Sigur că va duce la suferinţe în plus pentru pacient şi la costuri mai mari pentru instituţie”, a spus coordonatorul secţiei, medicul Gina Turcoman.

Lunar, la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean s-au înregistrat peste 200 de internări de zi.

spital psihiatrie botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *