Greva de la Electrocontact continuă. Documentele firmei arată că salariul mediu net este de 1000 de euro, deşi muncitorii primesc câteva sute de lei

muncitori greva electrocontact botosani2Situaţie incredibilă la Grupul Industrial Electrocontact SA, unde şefii au salarii de mii de euro, iar muncitorii primesc 600 de lei, însă şi la aceştia înregistrează restanţe.

like facebook Muncitorii protestează, de două zile, după ce nu au primit nici o leafă în acest an, în timp ce şefii nu au nici o reacţie. Datele contabile ale firmei arată că în cursul anului 2013 valoarea cheltuielilor cu salariile a ajuns la 3.074.557 de lei, în condiţiile în care, potrivit conducerii, firma are 39 de salariaţi. Firma a încheiat anul trecut cu un profit de 518.333 de lei.

Teoretic, media salarială ajunge la 6.569 de lei brut, însă muncitorii au arătat fluturaşe cu salariul minim pe economie. Situaţia financiară pe anul trecut este asumată de conducerea unităţii.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Viorica Munteanu, a refuzat orice dialog cu presa. De cealaltă parte muncitorii nu vor să renunţe la proteste până nu vor primi banii.

One thought on “Greva de la Electrocontact continuă. Documentele firmei arată că salariul mediu net este de 1000 de euro, deşi muncitorii primesc câteva sute de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *