Contrabandişti de ţigări prinşi de poliţiştii de frontieră cu focuri de armă

barca tigari prutCinci cetăţeni moldoveni, ce încercau să introducă ţigări în România, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră, după ce au fost trase focuri de armă.

like facebook Poliţiştii de frontieră i-au depistat, joi dimineaţă, pe cei cinci pe direcţia localităţii Miorcani, în timp ce cărau mai multe coelete. Contrabandiştii au fost somaţi, însă cei cinci nu s-au oprit, motiv pentru care poliţiştii au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical.

Cei cinci au reuşit să fugă pe teritoriul Republicii Moldova, abandonând coletele, însă au fost reţinuţi de poliţiştii moldoveni.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei cinci au trecut Prutul cu ajutorul unei bărci penumatice, iar coletele conţineau 8.000 de pachete cu ţigări în valoare de 90.000 de lei. Cei cinci s-au ales cu dosare penale pentru contrabandă şi trecere ilegală.

colete tigari contrabanda„În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală. Întreaga cantitate de ţigări, 8000 de pachete, în valoare de aproximativ 90.000 lei a fost reţinută în vederea confiscării. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale”, se arată într-un comunicat IJPF.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *