Concursul „Micii pompieri” îşi desemnează câştigătorii

micii pompieri BotosaniPreşcolarii botoşăneni care s-au calificat la etapa judeţeană a concursului „Micii pompieri” se vor întrece pe 30 aprilie, pentru titlul de cel mai bun „mic pompier”.

Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, competiţia se va desfăşura la Grădiniţa nr. 19 din municipiul Botoşani, începând cu ora 10.00.

La start se vor alinia 25 echipaje care s-au clasat pe primele trei locuri la faza zonală.

like facebookConcursul constă în susţinerea a două probe, teoretică şi practică. La proba teoretică, preşcolarii trebuie să rezolve un chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor. Proba practică constă în realizarea unui desen cu tematică privind prevenirea incendiilor şi prezentarea lucrărilor în faţa juriului.

Concursul „Micii pompieri”, deschis participării preşcolarilor din grupa mare şi pregătitoare, are ca scop dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi de a promova atitudinile şi comportamentele corespunzătoare în situaţii de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *