Etapa de pretransfer, contestată de unii profesori. Vezi ce acuză!

sedinta publica cadre didacticeMai multe cadre didactice botoşănene acuză că etapa de pretransfer se desfăşoară cu incidente. Ei au trimis pe adresa redacţiei BotosaniNews un material prin care arată cum au fost date acordurile de pretransfer de către şcoli.

În aceasta perioada se realizeaza etapa de pretransfer a cadrelor didactice titulare. Din pacate, acest proces de miscare a personalului didactic nu se defasoara fara evenimente neplacute sau nedrepte. La un anumit liceu din judet erorile voite curg pe banda. Astfel, conducerea liceului interpreteaza dupa bunul plac metodologia desi aceasta are valoarea unei legi. Din dorinta de a favoriza candidatul preferat, au luat in considerare doar punctajul de pe fișa de evaluare, omițând articolul 52 alin 5  din Metodologia -cadru a mobilitații personalului didactic care spune ca pretransferul se realizeaza mai intai de catre profesorii titulari la nivelul localitatii si abia apoi se pot transfera cei titulari in alte localități, iar de punctajul de pe fisa de evaluare se tine cont in cazul in care doi sau mai multi profesori sunt la egalitate la unul din criteriile aliniatului 5. De asemenea, au fost dezinformați profesorii care au depus dosar de pretransfer, fiindu-le date acorduri de transfer in care fiecare candidat se clasa pe locul I, iar la Inspectoratul Școlar a fost transmis un alt clasament. S-a dorit astfel sa se evite depunerea contestatiilor, fiecare dintre profesori avand la mână un act vizat si semnat care il situa pe locul I și fiind liniștit că primește el locul dorit”, se arată în petiţia trimisă.

like facebook

Cadrele didactice care au depus dosar pentru pretransfer îşi vor lua posturile în primire luni, 28 aprilie, în cadrul şedinţei publice care are loc la Colegiul Naţional „A.T.Laurian”.

One thought on “Etapa de pretransfer, contestată de unii profesori. Vezi ce acuză!

  1. Amintiti-va dragi profesori sa solicitati respectarea legilor si atunci cand nu va priveste in mod direct locul de munca sau buzunarul propriu. Spre exemplu ati putea solicita respectarea legislatiei pentru accederea in functie a inspectorilor si directorilor. Fiti exemplu de moralitate si profesionalism pentru elevi si incetati sa mai permiteti sa fiti calcati in picioare si condusi de toate loazele numite politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *