Scriitoare din Botoșani, distinsă cu titlul de cetățean de onoare al orașului

lucia olaru nenati--5Scriitoarea botoșăneană, Lucia Olaru Nenati, a fost distinsă, joi, cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani. Distincția i-a fost acordată autoarei, dar și fostului director al Memorialului de la Ipotești și al Teatrelor Mihai Eminescu, respectiv Vasilache, în cadrul unei ceremonii la care au participat directori de instituții, parlamentari, oameni de cultură ai orașului, prieteni ai celei care deține cel mai recent titlu de cetățean al orașului.

Directorul teatrului Mihai Eminescu, Traian Apetrei a fost cel care a oficiat evenimentul, iar inspectorul general al Inspectoratului Școlar Botoșani, Mihaela Huncă  i-a adus un laudatio celei care a organizat primul spectacol al regretaţilor Grigore Vieru, Doina şi Ion Aldea Teodorovici la Botoșani.

Eseist, traducător, poet, jurnalist și eminescolog, toate aceste atribute au fost amintite cu ocazia decernării titlului de cetățean de onoare al urbei scriitoarei.

like facebook

Cel care i-a înmânat hotărârea de Consiliul Local prin care aceasta a primit acest titlu, a fost chiar primarul Ovidiu Portariuc, care a asistat la întreaga ceremonie, la final acesta oferindu-i și un cadou, constând într-o tabletă, cunoscând faptul că e foarte activă în mediul online.

lucia olaru nenati-3Muzeograful Gheorghe Median a felicitat-o pe Lucia Olaru Nenati admițând că este un reper în breasla scriitorilor botoșăneni, ceea ce îi conferă pe drept acest titlu. Mai mult, el a propus chiar ideea ca regulamentul de acordare a titlurilor de cetățean de onoare al urbei să fie schimbat astfel încât oamenii orașului care duc Botoșanii la nivel național și internațional să aibă prioritate la primirea lui, pentru că cei care locuiesc în oraș sunt mai direct implicați și dornici să-l promoveze.

Traian Apetrei a menționat despre Lucia Olaru Nenati că a contribuit la menținerea legăturii culturale cu frații de peste Prut. Aprecierile la adresa scriitoarei botoșănene au curs, la fel emoțiile, Lucia Olaru Nenati declarând în discursul său că a trăit datorită acestui eveniment cea mai frumoasă zi.

Printe invitații prezenți s-au numărat senatorul Doina Fedeorovici, deputatul Tamara Ciofu, viceprimarul Cătălina Lupașcu, prefectul Costică Macaleți sau vicepreședintele CJ Botoșani, Gheorghe Sorescu.

5 thoughts on “Scriitoare din Botoșani, distinsă cu titlul de cetățean de onoare al orașului

  1. Cu adevarat o ceremonie solemna si de mare valoare pentru un om adevarat si de reala valoare. Felicitari si Doamnei si Consiliului Local care a votat aceasta decizie onoranta. O zi de bucurie dupa atitea urite hartuieli!

  2. Va felicit pentru acordarea, pe merit a titlului de cetatean de onoare si imi cer scuze pentru ca nu am putut participa. Desigur ca unii pot simti invidie, dar oricine trebuie sa recunoasca ca dvs. va numarati printre cei foarte putini care chiar merita acest titlu. Mi-ar fi facut mare placere sa fiu alaturi de dvs. Constantin Adam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *