Deputatul Tamara Ciofu: Unificarea spitalelor, cea mai proastă decizie

Tamara Ciofu in conferinta de presa- PSD BotosaniSpitalul Judeţean are probleme financiare şi nu poate susţine cheltuielile auxiliare, întrucât este supradimensionat, susţine deputatul PSD Tamara Ciofu. Ea consideră că unificarea spitalelor a fost cea mai proastă decizie luată în sectorul sanitar.

„Foarte multe cheltuieli auxiliare se adună la coşul comun, ceea ce determină grave disfuncţii în ceea ce priveşte aprovizionarea cu materiale sanitare şi medicamente. Trebuie neapărat intrat în normalitate. Am considerat întotdeauna că cae mai bună soluţie este o unitate mai mică decât o megaunitate. Nu se poate ca o unitate cum este Spitalul Judeţean la Botoşani să susţină şi să supravegheze activitatea secţiei exterioare de la Săveni, la peste 30 km, ce de la Darabani la 80 km”, a spus Tamara Ciofu, fost medic la Spitalul de Copii.

like facebookEa este de părere că situaţia financiară precară de la Spitalul Judeţean este determinată şi de faptul că instituţia este obligată să susţină financiar sectorul de urgenţă pediatrică, UPU de la Spitalul de copii, în condiţiile în care acesta ar trebui finanţat de la Ministerul Sănătăţii.

One thought on “Deputatul Tamara Ciofu: Unificarea spitalelor, cea mai proastă decizie

  1. Unitati mici de grad 5,Mavromati -camin de batrani,asta era alternativa la comasare stimata doamna!Ordinul de clasificare a spitalelor este inca in vigoare!Nu l-a abrogat nimeni………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *