Încă o fraudă uriaşă la un abator de Botoşani. Prejudiciul: 1.000.000 de euro

abator Roma carne de porcUn nou caz de evaziune fiscală cu prejudiciu uriaş a fost descoperit de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) la o firmă din Botoşani. Potrivit inspectorilor antifraudă, firma din Botoşani a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproape un milion de euro, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor tranzancţii fictive cu carne de vită.

Neregulile au fost descoperite în urma verificărilor făcute de inspectorii antifraudă în perioada februarie – aprilie 2014. Prejudiciul de peste patru milioane lei a fost generat de neplata taxei pe valoare adăugată (2,4 milioane de lei) şi a impozitului pe profit (1,6 milioane de lei), ca urmare a înregistrării în evidenţele contabile a unor tranzancţii fictive.

like facebookAstfel, inspectorii antifraudă au constatat că firma a înscris în evidenţa contabilă achiziţii de carne de vită în carcasă în valoare totală de 12.439.816,72 de lei, pe care le-ar fi realizat în cursul anului 2013 de la trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi în judeţul Bacău.

În realitate, se achiziţionau animale vii şi produse procesate de la persoane fizice din târguri de vite, iar firmele din lanţul fictiv de aprovizionare erau înfiinţate doar în scopul fraudării bugetul de stat prin înregistrarea TVA deductibile nereale, majorarea nejustificată a cheltuielilor deductibile şi diminuarea bazei impozabile.

Pentru recuperarea prejudiciului, inspectorii antifraudă au emis decizii de instituire a măsurilor asigurătorii asupra a o sută de tone de carne de vită, cu o valoare de piaţă de 2.532.213 de lei, asupra construcţiilor, echipamentelor industriale, a mijloacelor de transport şi a banilor din conturile firmei.

De asemenea, pentru constatarea elementelor constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals şi constituirea unui grup infacţional organizat, vor fi sesizate organele de urmarire penală.

Acesta este cel de-al doilea caz de evaziune fiscală uriaşă, după ce din luna martie a acestui an, când o altă firmă a produs statului un prejudiciu de 14 milioane de lei.

Evaziune uriaşă descoperită la un abator din Răchiţi

Sechestru pe averea firmei acuzată de evaziune de 14 milioane de lei. Vezi detalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *