Trei pensiuni, plajă şi sat pescăresc construite pe malul Prutului

plaja pe raul PrutO investiţie impresionantă va fi realizată, în următorii ani, pe malul Prutului. Trei pensiuni, un sat pescăresc, un restaurant, dar şi o plajă, o cherhana şi un ponton, care va dispune de mai multe ambarcaţiuni, vor fi construite pe raza localităţii Ripiceni.

Este vorba de o investiţie care depăşeşte un milion şi jumătate de euro, care va fi realizată prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), prin Programul Operaţional Pescuit. Uniunea Europeană suportă 75% din costul investiţiei şi 25% din contribuţia aplicanţilor.

like facebookFiecare din cele trei restaurante va fi construit cu câte 100.000 de euro, beneficiarii fiind firme private din Botoşani. Restaurantul, tot privat, pescăresc va fi realizat cu 10.000 de euro.

Ripiceni pe Google MapTot 100.000 de euro va costa şi amenajarea celor 300 de metri liniari de plajă pe malul Prutului, în timp ce construcţia pontonului va costa 40.000 de euro. Această investiţie va fi realizată de Primăria din Ripiceni, care va achiziţiona şi ambarcaţiuni în valoare de 90.000 de euro.

Satul pescăresc cu patru căsuţe tipice de pescari, din chirpici şi acoperite cu stuf, dar şi cherhanaua vor fi realizate în baza unei asocieri dintre Primăria Ripiceni şi organizaţia non-guvernamentală din domeniul mediului Biosilva.

Este cea mai mare investiţie realizată vreodată în comuna Ripiceni. Din 1990 până astăzi nu am avut niciodată un proiect cu finanţare europeană”, susţine primarul de Ripiceni, Gabriel Talef.

Proiectele în baza cărora vor fi construite obiectivele de pe Prut au fost declarate eligibile, urmând ca beneficiarii să încheie în scurt timp contractele de finanţare.

6 thoughts on “Trei pensiuni, plajă şi sat pescăresc construite pe malul Prutului

  1. Pare mai degrabă o pacaleala întârziată de 1 Aprilie ! ar fi frumos daca ar adevărat, dar cu lipsa totala de interes de care dau dovada autoritățile locale, cred ca va fi doar o alta investiție paguboasa…

  2. este o idee excelenta; Lacul de acumulare de la Stanca este unul din cele mai mari acumulari artificiale din Romania; Zona este inca in starea ei de conservare naturala iar un concediu de cateva zile pe malul prutului ar prinde bine la recuperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *