Lucia Olaru Nenati într-o antologie internaţională de proză românească

L.O.N - Ipotesti, 1973
Lucia Olaru Nenati in anul 1973

La puţin timp după apariţia scriitoarei botoşănene Lucia Olaru Nenati în Antologia internaţională de poezie intitulată SIMBIOZE LIRICE, alături de autori din Franţa, Italia, Elveţia, S.U.A, Canada, Australia, Republica Moldova şi România, la aceeaşi editură  ANAMAROL, a apărut recent un alt volum, intitulat SCRIPTA MANENT ce iniţiază o vastă antologie internaţională de proză, realizată tot de aceiaşi editori, Rodica Elena Lupu (România) şi George Roca (Australia) şi proiectată să cuprindă 10 volume.

Prefaţatorul acestui volum, scriitorul Ştefan Dumitrescu, afirmă că această antologia internaţională  de proză românească  se arată a  fi „una dintre cele mai valoroase antologii de proză apărute la noi”  în care „toate creaţiile selectate şi adunate între coperţile ei sunt valoroase şi se citesc cu plăcere şi cu acea sete hrănitoare de cunoaştere a nesaţiului spiritual!”. In prezentul volum Antologie proza Anamarol 2014semnează autori din  S.U.A., Canada, Australia, Germania, Liban, Mexic şi desigur, din  România.

like facebookLa acest din urmă capitol figurează si scriitoarea botosaneana Lucia Olaru Nenati, de astă dată în ipostază de prozatoare, fiind prezentă în carte, conform formatului general, cu o prezentare biobibliografică – care se dovedeşte a fi o foarte onorabila carte de vizită -, o fotografie (pe care editorii au ales-o într-o expresivă ipostază juvenilă!) şi 20 de pagini de proză reprezentativă pentru creaţia sa.

 

5 thoughts on “Lucia Olaru Nenati într-o antologie internaţională de proză românească

    1. Mai este si Dorian ,Gaftoneanu deci nu chiar in top.Gaftoneanu este unul din cei mai buni poeti mult mai bun ca Dorian , dar este un om modest si cu bun simt.Poezia lui Gaftoneanu nu o intelege decit oamenii care au o educatie se cunosc vastele cunostinte de filozofie,istorie etc.

  1. Ai dreptate ,Gaftoneanu este un mare poet are multe premii este si foarte apreciat la Uniunea scriitorilor unde este si membru marcant,a primit titlul de cetatean de onoare in multe localitati poate se gindesc si cei din botosani si mai putem sa mai amintim un lucru el se intretine din banii proprii nu asteapta sa ia cu japca de la stat.Bravo lui cartile se vind ca piinea calda

  2. H,ha,ha! Mai da ce simt al umorului au ultimele doua dudui comentatoare! Ar putea sa faca o revista Catavencu la Botosani!

  3. RESPECT PENTRU DOAMNA OLARU NENATI, O STIU DE PESTE 30 ANI SI PENTRU TOT CE A FACUT MERITA SA FIE APRECIATA. CU SIMPATIE II PRIVESC SI PE DOREL SAU CEZAR CIOBACA.VA ROG SA NU MAI FACETI COMPARATII INTRE SCRIITORI CACI NU ADUCE NIMIC BUN.FIECARE ARE DRUMUL LUI. FARA PRINCIPII, MISTOCAREALA SI INJURIILE DIN COMENTARII VA DESCALIFICA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *