Campania Earth Hour la Botoșani. Vezi programul acţiunilor!

Ora pamantului- Earth Hour Botosani 2012În acest an, competiția pentru Capitala Earth Hour integrează experiența primelor două ediții și revine într-o nouă formă. Orașele, reprezentate de primării, instituții de învățământ, ong-uri, asociații, centre culturale, biblioteci, muzee sau galerii, sunt invitate să organizeze acțiuni și evenimente diverse pentru comunitățile lor în decurs de o lună: Luna Earth Hour.

like facebook

 La nivelul municipiului Botoşani, începând cu data de 24 martie va fi demarată o serie de acțiuni cu impact în comunitatea locală:

LUNI, 24.03.2014 – Start campanie de informare / promovare asupra evenimentului EARTH HOUR 2014 (în toate instituțiile de învățământ).

MARȚI, 25.03.2014, în intervalul 10:30 – 12:00 – Marș pedestru cu elevi pe traseul Parc M. Eminescu, Liceul. M Eminescu, str. O. Onicescu, bld. M. Eminescu, Pietonalul Unirii, Primărie (aproximativ 600 de participanți), împărțire flyere populației.

MIERCURI, 26.03.2014, ora 19:30  – Spectacol de umbre pe pietonalul UNIRII, trupa de teatru “Atelierul de Teatru” (parte a festivalului AMFITEATRU).

JOI, 27.03.2014 – Activități tematice în fiecare instituție de învățământ, vizite la APM, colectă generală de hârtie și pet-uri în municipiu organizată la nivelul fiecărei școli.

VINERI, 28.03.2014, ora 16:00  – Flashmob pe pietonalul UNIRII, dans cu trupa EVOLUTION CREW și alte surprize.

SÂMBĂTĂ, 29.03.2014, 20:30 – 21:30  – Spectacol integrat în fața Primăriei: LIGHTS OUT / cascadorii pe biciclete cu lumini, demonstrație de karate cu lumină, lansare lampioane, etc.

Menționăm că acțiunile enumerate vor avea loc sub rezerva condițiilor meteo favorabile.

În cadrul campaniei Earth Hour din Botoșani, Asociația ”Papucul Doamnei”, în parteneriat cu Cercul Protecția Mediului de la Palatul Copiilor Botoșani desfășoară proiectul  ”Poluarea auto – un pericol actual”, sloganul – Care este soluția? având ca scop tragerea unui semnal de alarmă asupra pericolului pe care-l prezintă suprapopularea auto în municipiul Botoșani pentru sănătatea mediului și implicit a oamenilor.

Activitățile proiectului constau în realizarea unor statistici printre cetățenii municipiului Botoșani și ai unor reprezentanți ai acestuia, expoziții de fotografii, exemple de bune practici și găsirea unor soluții. De asemenea, în data de 22 martie, în parteneriat cu Romsilva Botoșani, vor participa la activități de împădurire în zona Vorona.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *