Om de afaceri amendat de instanţă, pentru evaziune fiscală

evaziuneUn om de afaceri din Botoşani a fost amendat de instanţă într-un dosar de evaziune fiscală. Administratorul firmei Serv Com Trans JR SRL Botoşani, Vasile Jîneriu, a fost trimis în judecată de procurori pentru „reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă”.

După un proces de aproape trei ani, Jîneriu a beneficiat de modificarea Codului penal, scăpând cu o amendă administrativă de 500 de lei, dictată, luni, de magistraţii Curţii de Apel din Suceava. Iniţial, Judecătoria Botoşani l-a condamnat pe Jîneriu la trei luni de închisoare cu suspendare.

like facebook„Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Jîneriu Vasile pentru săvârşirea infracţiunii de „reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă”, (…) „aplică inculpatului sancţiunea administrativă „amendă” în cuantum de 500 lei”.

De asemenea, instanţa a respins, ca nefondată, acţiunea civilă formulată de partea civilă ANAF-Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi.

One thought on “Om de afaceri amendat de instanţă, pentru evaziune fiscală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *