Senatul decide alocarea de carburanţi pentru localităţile afectate de zăpezile din iarnă

zapada (5)Senatul a adoptat, marţi,, în procedură de urgenţă, proiectul de lege prin care se aprobă scoaterea din rezervele statului a unor cantități de carburant care vor fi acordate cu titlu gratuit Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naționale. Proiectul de act normativ a vizat măsurile de compensare a consumurilor neprevăzute de carburanţi determinate de participarea la acţiunile de răspuns efectuate pe timpul situaţiilor de urgenţă din perioada ianuarie – februarie 2014.
Actul normativ vine în sprijinul unităților administrative teritoriale care s-au confruntat cu fenomene meteorologice periculoase specifice iernii ce au avut ca efect blocarea/ închiderea căilor de comunicaţii rutiere precum şi a 37 U.A.T.–uri cu un număr de 153 localităţi.

like facebookAvând în vedere efectele negative produse, pentru deszăpezirea drumurilor naționale, orăşeneşti şi comunale a fost necesară în acea perioadă suplimentarea mijloacelor de intervenţie la 120. Cantitatea de carburanţi solicitată este necesară pentru a acoperi consumurile făcute suplimentar de către unităţile administrativ teritoriale şi instituţiile care au acţionat pe timpul misiunilor de deszăpezire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *