Primăria Botoşani vrea să cumpere terenurile private dintre blocuri. Vezi pentru ce!

teren pentru loc de joacaPrimăria Botoşani vrea să achiziţioneze terenurile private şi nefolosite dintre blocuri, pentru a construi locuri de joacă pentru copii, respectiv locuri de parcare. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că peste zece astfel de terenuri au fost identificate şi se caută soluţiile legale pentru a putea fi preluate de municipalitate.

like facebook

 Un astfel de teren se află şi într-un cartier de pe strada Vârnav, unde locatarii au reclamat faptul că pe terenul respectiv se adună câini şi au cerut municipalităţii să ia măsuri.

Sunt multe terenuri private în mijlocul cartierului. Singurele variante ar fi cele de cumpărare a terenului de către Primărie sau de schimb de terenuri, dacă proprietarul este interesat. Am depistat zone unde locatarii nu au unde să parcheze maşinile, dar sunt terenuri în trecere spre scările de bloc, iar atunci când plouă nu au cum să intre şi trebuie să meargă prin noroi. În astfel de situaţii, noi nu putem interveni„, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

El spune că va fi stabilit un plan de achiziţii pe următorii ani, astfel încât anual să poată fi cumpărat unul sau două atfel de terenuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *