Deputatul Ciofu a cerut Ministerului Educaţiei să modifice finanţarea Liceului de Artă din Botoşani

Tamara Ciofu in Parlament 2013Deputatul PSD, Tamara Ciofu a iniţiat luni, 3 martie, o interpelare către Ministerul Educaţiei prin care a solicitat corectarea modului în care se face finanţarea Liceului de artă ”Ștefan Luchian” din Botoşani, în ceea ce priveşte costul standard per elev pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora.

Am solicitat ministerului recalcularea şi suplimentarea fondurilor pentru Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoşani. Profesorii de la liceul de artă mi-au atras atenţia asupra faptului că acestei unităţi de învățământ i se alocă suma de 2.428,20 lei pentru a acoperi costul standard per elev, deși, din estimări reiese că este nevoie de 4.350.000 lei pentru desfășurara activităţilor, o sumă mult mai mare.”, a arătat reprezentanta PSD.

like facebook

 Parlamentarul botoşănean a explicat de ce fondurile alocate  unui liceu vocaţional ar trebui să fie mai mari decât cele alocate liceelor teoretice.

”În cadrul Liceului de Artă ”Ștefan Luchian”, la clasele de a I-a, a V-a și a IX-a există specializările Muzică şi Arte Plastice. Este normal să se suplimenteze fondurile în așa fel încât să se acopere cheltuielile legate de salariile profesorilor. Costul standard se mărește întrucât un profesor lucrează individual cu un elev, sau în grupe de câte 10-12 elevi la aceste specializări. ”, a adăugat deputatul social-democrat.

Sursa: comunicat presa

One thought on “Deputatul Ciofu a cerut Ministerului Educaţiei să modifice finanţarea Liceului de Artă din Botoşani

  1. Nu o cunosc,dar face bine!Trebuia odata sa se faca distinctie intre Licee!Il astept si pe sotul D-nei Insp.Gen. sa procedeze la fel! Un medic,ne da lectii de educatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *