Dolineaschi despre criticile lui Țurcanu la adresa USL: „Dacă ar fi gândit altfel, alianța ar fi funcționat mai bine”

Andrei Dolineaschi la conferinta PSD BotosaniPreşedintele PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi, a reacţionat, vineri, la declaraţiile omologului său liberal care a afirmat recent că „era o vrăjeală” că Uniunea Social Liberală ar fi putut funcţiona ca alianţă politică. Liderul social-democrat apreciază că USL ar fi putut funcționa bine dacă liberalii ar fi avut o părere mai bună despre ceea ce au votat alegătorii.

like facebookNu ştiu la cine s-a referit domnul Ţurcanu când a spus că USL ar fi fost o cămaşă curată îmbrăcată de cineva nespălat. Am înţeles că le spunea asta colegilor săi din PNL. Eu nu agreez acest tip de limbaj, dar în mod cert lucrurile ar fi funcţionat mai bine dacă domnul Ţurcanu şi colegii săi ar fi avut gânduri mai bune despre o alianţă în care alegătorii au investit foarte multă încredere, a declarat Andrei Dolineaschi, care a reafirmat că uşa PSD rămâne deschisă pentru PNL dacă aceştia nu vor opta pentru Alianţa Răului PDL-PNL.

Preşedintele PSD Botoşani a mai spus că regretă şi nu înțelege decizia PNL de a abandona proiectul USL. „Îmi pare rău şi îmi vine greu să înţeleg decizia PNL de a ieşi din USL pentru a face opoziţie alături de partidele regimului Băsescu, respectiv PDL şi PMP. E de neînţeles de ce pleci dintr-o alianţă care a fost votată masiv de alegători, pentru a merge într-o zonă în care s-au strâns foarte multe resentimente ale cetăţenilor”, a subliniat Dolineaschi.

În privinţa discuțiilor pentru intrarea UDMR la guvernare, preşedintele PSD Botoşani a spus că „această variantă este preferabilă faţă de posibilitatea revenirii la guvernare a oamenilor lui Traian Băsescu”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *