Municipiul Botoşani are încă un cetăţean de onoare. Vezi cine!

Lucia Olaru NenatiMunicipiul Botosani va avea încă un cetăţean de onoare, al 86-lea la numar, la propunerea primarului Ovidiu Portariuc. Consilierii locali au votat în unanimitate acordarea titlulului de Cetăţean de onoare al municipiului Botosani scriitoarei Lucia Olaru Nenati.

Distincţia a fost acordată ca urmare a meritelor deosebite avute în cariera sa, Lucia Olaru Nenati fiind actualmente pensionar. Potrivit raportului de specialitate prezentat de Executivul Primăriei Botosani, Lucia Olaru Nenati este una dintre cele mai cunoscute prezente feminine in peisajul cultural local cu reflexii puternice atat la nivel national cat si peste granite, mai ales in locurile in care exista diaspora romana.

like facebookLucia Olaru nenati este doctor in stiinte umaniste „vadit impresionata de personalitatea si opera lui Mihai Eminescu dedicandu-i patru decenii de cercetare a operei si vietii concretizate in nenumarate lucrari si chiar o colectie de cantece interpretate intr-o maniera originala”, se arata in raport.

Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, a Societatii Scriitorilor Bucovinei si a Uniunii Jurnalistilor Profesionisti din Romania. Activitatea sa se desfasoara in coordonatele literaturii, eminescologiei, teatrului, jurnalismului, cercetarii stiintifice, didactice. A fost rasplatita cu peste 60 de premii, distinctii, diplome.

One thought on “Municipiul Botoşani are încă un cetăţean de onoare. Vezi cine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *