Botoşăneancă, condamnată într-un dosar de corupţie în care sunt implicaţi vameşi din Siret

vama siretO botoşăneancă a fost condamnată într-un dosar de corupţie în care sunt implicaţi mai mulţi vameşi şi poliţişti de frontieră de la Siret- judeţul Suceava. Este vorba de Mirela Acasandrei, o tânără pe care Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a condamnat-o definitiv la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru aderare la grup infracţional organizat, contrabandă şi dare de mită.

 În acest dosar sunt cercetate 25 de persoane, care în perioada decembrie 2008 – martie 2009,  au introdus în România peste 14.624 de pachete de ţigări, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 83.177 de lei.

Acasandrei, alături de alte două botoşănence, Cornelia Grumeza şi Mihaiela Mariana Baciu, s-au “împrietenit” cu vameşii de pe o tură de serviciu din Vama Siret, dar şi cu doi ofiţeri de la Sectorul Poliţiei de Frontieră, unul dintre ei (Petru Octavian Cuzencu) fiind şef de tură.

Tinerele din Botoşani treceau cu maşinile proprii, înmatriculate în Botoşani, în Ucraina şi cumpărau ţigări de la primul magazin sau din Duty Free, după care se întorceau în ţară. Ele beneficiau de sprijinul vameşilor şi poliţiştilor de frontieră, care le “deschideau” calea. Frecvenţa cu care acestea se deplasau în Ucraina era foarte mare, ajungând să treacă de mai multe ori într-o zi.

Exclusiv! Trafic cu ţigări făcut de botoşănence, mână în mână cu vameşi şi ofiţeri de la Poliţia de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *