Simpozion internaţional „Grigore Vieru” la Botoşani

simpozion grigore vieruTimp de două zile, la Botoşani are loc cea de a II-a ediţie a simpozionului internaţional „Grigore Vieru”. Organizat de Liceul cu Program Sportiv, evenimentul aduce lângă oamenii de cultură din judeţ numeroase personalităţi culturale de dincolo de graniţele Botoşanilor dar şi ale ţării.

Deschiderea evenimentului a avut loc vineri dimineaţă în sala de festivităţi a liceului şi a debutat cu varianta integrală a imnului naţional, dar şi cu ascultarea unui mesaj înregistrat, rostit de Grigore Vieru în urmă cu câţiva ani.

like facebook

„Astăzi, poetul sufletului românesc, dacă nu ar fi plecat dintre noi  pe 16 ianuarie 2009, ar fi împlinit 79 de ani şi încă tot „ar mai fi sărit Prutul”, cum îi plăcea să spună, pentru că iubirea de neam, de limbă şi visul de reîntregire a ţării au fost esenţa existenţei sale.”, este parte din mesajul adresat de prefectul Costică Macaleţi în deschiderea simpozionului.

Invitaţi de seamă ai vieţii culturale vor asista în aceste zile la concursurile de creaţie şi  recitare la care s-au înscris elevi din colegiile şi liceele din judeţ, sportivii fiind cei care vor da tonul competiţiilor.

„Este un paradox pentru care merită să-l felicităm pe domnul Huncă, directorul acestui liceu. Asistăm la un eveniment pur spiritual organizat de o instituţie cu profil sportiv, îmbinare ce-mi permite să spun că-l retrăim pe Grigore Vieru cu trup şi suflet. Aşa cum şi el a trăit pentru idealurile sale.”, a rostit, în acelaşi cadru, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”, Traian Apetrei.

 

One thought on “Simpozion internaţional „Grigore Vieru” la Botoşani

  1. felicitari din inima organizatorilor pentru aceasta manifestare! din pacate n-am fost pe aproape in aceste zile, dar am auzit de acest eveniment. am cautat in presa on line botosaneana si gasesc informatii sterile numai aici si pe stiri bt. acest eveniment consider ca e de prima pagina, indiferent unde s-a desfasurat! (am citit niste comentarii tendentioase privitor la locul faptei) GRIGORE VIERU este istorie, este parte din inima Romaniei, nu a iubit politica, decat aceea care implica unirea atat de mult dorita! este (niciodata nu am sa spun „a fost”) urmasul lui Eminescu, este un ROMAN ADEVARAT! ar fi fost interesant un spectacol si la teatru, cu participarea artistului care l-a iubit enorm….stiti voi care…dar probabil lipsa banilor …..! as fi curios cine a stat in spatele acestui eveniment, pacat ca presa n-a dat mai multe informatii! FELICITARI!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *