Om de afaceri condamnat pentru a doua oară în ultimele trei luni

magistrati Tribunalul BotosaniUn om de afaceri din Botoşani a fost condamnat pentru evaziune fiscală pentru a doua oară în ultimele trei luni. Patronul firmelor Crisandi SRL şi Emrro Impex SRL, Dorina Dumitraş, a fost condamnată, luni, de Tribunalul Botoşani la trei ani de închisoare cu executare pentru sărvârşirea infracţiunilor de „evaziune fiscală” şi „refuzul unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale”.

like facebookTot luni, Tribunalul Botoşani a obligat-o pe Dorina Dumitraş, în solidar cu societatea Crisandi SRL Botoşani, să plătească statului român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, care s-a subrogat prin efectul legii în drepturile şi obligaţiile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene Botoşani, suma de 21.215 lei, din care 9698 lei impozit pe profit, şi 11516 lei accesorii aferente TVA, plus dobânzi şi penalităţi.

Condamnarea vine după ce pe 7 noiembrie 2013, aceeaşi persoană a fost condamnată pentru evaziune fiscală într-un alt dosar, ea primind, atunci, doi ani de închisoare cu suspendare.

În acelaşi dosar, un alt om de afaceri, Emil Rotariu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, tot pentru evaziune fiscală.

2 thoughts on “Om de afaceri condamnat pentru a doua oară în ultimele trei luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *