Adolescent acuzat de evaziune uriaşă

adolescent cu evaziune uriasaUn tânăr de 19 ani, din Văculeşti, susţine că a ajuns să fie cercetat pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani după ce a acceptat, la propunerea unui necunoscut, să devină administratorul unei firme.

În februarie 2013, băiatul, care făcuse doar 10 clase, a plecat, împreună cu un prieten, la curăţat via în localitatea Murfatlar, judeţul Constanţa. În martie, a fost abordat de un necunoscut care l-a întrebat dacă nu vrea ceva de muncă. Cum treaba la vie era pe sfârşite, a acceptat şi a plecat cu bărbatul în Constanţa. Câteva zile mai târziu, a fost dus la o societate specializată în înfiinţarea de firme, unde a semnat, fără să citească, câteva foi după care i s-a pus în mână o ştampilă şi i s-a spus că va primi 50 de lei pe zi pentru a scoate bani din bancă, în jur de două sute de mii de lei pe zi şi a iscăli documente. „Mă ducea cu maşina în faţa băncii, iar eu duceam un borderou la ghişeu, ştampilam şi semnam. Puneam banii într-o pungă sau un rucsac şi îi dădeam şefului”, a spus Florin J.

La sfârşitul lunii august, însă, tânărul s-a trezit la uşa apartamentului cu Poliţia, a fost încătuşat şi audiat. „Sunt nevinovat şi nici nu ştiu ce s-a întâmplat de fapt”, a mai spus Florin J. După audieri poliţiştii i-au spus să nu părăsească ţara, iar el s-a întors în Văculeşti. Acum, spune că se teme să nu fie condamnat la închisoare pentru lucruri pe care nu le-a făcut şi-i este frică pentru viaţa lui.

Mai multe documente ale firmei, sute de chitanţe neştampilate şi fără antetul beneficiarului dovedesc că a încasat sume fabuloase, fără să se ştie însă cine este adevăratul beneficiar. De asemenea, extrasele de cont confirmă că acesta scotea zilnic de la două bănci din Constanţa sume cuprinse între 150.000 şi 200.000 de lei.

Anchetatorii constănţeni au confirmat faptul că botoşăneanul a „fost scos la înaintare” de un grup infracţional compus din circa 20 de bărbaţi, care au profitat de naivitatea acestuia.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

One thought on “Adolescent acuzat de evaziune uriaşă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *