Bugete de criză la toate instituţiile din subordinea CJ

DGASPCDin cauza bugetului de criză din acest an, reprezentanţii Consiliului Judeţean vor trebui să taie bani de la mai multe capitole pentru ca instituţiile din subordine să poată funcţiona. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, bugetul pe 2014 este mai mic cu 180 de miliarde lei vechi faţă de anul trecut. Bugetul din acest an este de patru mii de miliarde lei.

Anul acesta trebuie să găsesc cele mai bune formule pentru a putea susţine funcţionarea tuturor instituţiilor, pentru a putea implementa şi programele de dezvoltare la nivelul judeţului. Trebuie să aplicăm o formulă de diminuare a fiecărei instituţii în ceea ce priveşte bugetul. Am tăiat multe cheltuieli „, a spus Ţurcanu.

Potrivit şefului CJ, cea mai mare sumă va fi repartizată Direcţiei Generale de Asistenţă Socialăşi Protecţia Copilului, respectiv peste 830 miliarde lei vechi. Banii care vor fi repartizaţi către instituţiile CJ vor asigura doar funcţionarea, fiind excluse investiţiile. Repartizarea bugetului va fi finalizat săptămâna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *