Incendiu devastator la un depozit de furaje din Stăuceni

 

incendiu (1)Pompierii botoşăneni au acţionat mai bine de şapte ore pentru stingerea şi înlăturarea efectelor unui incendiu declanşat, în noaptea de 18 spre 19 decembrie, la un depozit de furaje din gospodăria unui localnic din satul Siliştea, comuna Stăuceni.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului puţin înainte de miezul nopţii. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Acestora li s-au alăturat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stăuceni, dar şi zece cetăţeni. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, existând pericolul ca flăcările să se extindă la construcţiile din gospodărie.

 

Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de furajele care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte nutreţuri pentru ca focul să nu se extindă.

 

Concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, s-a intervenit pentru salvarea a 140 de oi.

 

Flăcările au distrus cca. 45 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la aproximativ 10.000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 110.000 lei.

 

Cauza probabilă de incendiu o constituie acţiunea intenţionată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *