Primarul municipiului Botosani s-a intalnit cu sindicalistii

sindicate portariucMiercuri, 11 decembrie, primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a avut o întâlnire cu preşedintele Cartel Alfa Botosani, Marius Orosanu, şi cu o parte a membrilor Cartel Alfa, în sala de şedinţe a Consiliului Local Botosani. 

 „Mă bucur că am reuşit să avem această întâlnire, am avut un dialog constructiv cu reprezentanţii  CARTEL ALFA pe problemele ridicate de către aceştia, şi cu siguranţă împreună vom găsi o rezolvare sau o ameliorare a tuturor problemelor. Au fost ridicate o serie de probleme din domeniul  administraţiei publice, sănătăţii, învăţământului, a serviciilor publice. De asemenea, îi mulţumesc doamnei senator Doina Federovici că a fost alături de noi, având competenţele  legislative de a răspunde problemelor ridicate”, a declarat Ovidiu Portariuc

La întrunire au participat membri ai Executivului, consilieri locali şi senatorul Doina Federovici, care a răspuns întrebărilor adresate de sindicalişti şi le-a reamintit de toate demersurile făcute în Parlament pentru a veni în ajutorul lor. 

Aceasta a anunţat  că ieri, premierul Victor Ponta a alocat 87 de milioane lei pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, Executivul va aloca 75 de milioane de lei Ministerului Afacerilor Interne pentru plata uniformelor şi alte 40 de milioane de lei vor merge către Ministerul Educaţiei Naţionale.

 În cadrul întâlnirii au fost readuse în discuţie problemele sesizate de reprezentanţii CARTEL ALFA: problema câinilor fără stăpân, problema locurilor de parcare concesionate de HSR, externalizarea unor servicii din cadrul SC Urban SERV , recompensarea salariaţiilor în condiţiile restrictive ale legislaţiei actuale, problemele salariaţilor din învăţământ şi din spitale.

Sursa. comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *