Festival dedicat persoanelor cu dizabilităţi la a III-a ediţie

festival persoane cu dizabilitatiFestivalul „Trec Magii prin Ţara Moldovei” dedicat persoanelor cu dizabilităţi a avut, sâmbătă, a treia ediţie.

Evenimentul, organizat de asociaţia IHTIS, s-a bucurat de o participare pestă măsură, peste 150 de concurenţi întrecându-se în colide şi cântece populare, în faţa a zeci de spectatori, printre care prefectul Costică Macaleţi, senatorul Doina Federovici şi deputatul Tamara Cifu.

Mihaela Mihăescu, preşedintele asociaţiei IHTIS, a precizat că talentele tinerilor cu ditabilităţi sunt ignorate, de cele mai multe ori, de comunitate.

” Am organizat un asemenea eveniment pentru a face cunosctute abilităţile categoriilor de persoane vulnerabile. Trebuie ca lumea să conştientizeze că toţi tinerii au drepturi egale”, a declarat Mihaela Mihai.

La rândul său, reprezentantul Guvernului în teritoriu a afirmat că este o iniţiativă extraordinară, iar factorii de decizie ar trebui săî se implice mai mult în sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi.

„Trebuie să privim cu emoţie astfel de activităţi. În mod sigur se pot face mai multe pentru persoanele cu dizabilităţi, noi cei care putem lua decizii să avem atitudine în acest sens”, a precizat Costică Macaleţi.

festival persoane cu dizabilitati1festival persoane cu dizabilitati2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *