Nicio localitate nu va mai fi primită în Zona Metropolitană Botoşani, timp de doi ani

ca zona metropolitana 001Consiliul de administraţie al Asociaţiei de Dezvoltare Zona Metropolitană Botoşani a decis, vineri, ca timp de doi ani zona să nu se mai extindă. Propunerea a venit din partea consilierului PSD Tereza Nica şi a fost votată de cei prezenţi.

Decizia CA este una care dezavantajează Consiliul Judeţean. Şi asta pentru că până la data intrării în vigoare a acestei hotărâri la Primăria Botoşani nu era venită nicio cerere din partea reprezentanţilor CJ privind accederea în Zona Metropolitană, ceea ce înseamnă că timp de doi ani CJ nu va fi primit în asociaţie.

De altfel, consilierii PNL au părăsit sala de şedinţe la proiectul privind aprobarea bugetului Zonei Metropolitate, spunând că primarul Portariuc nu a anunţat în timp util şedinţa pentru a veni şi ei cu proiecte, cel mai probabil de includere în Zona metropolitană a CJ. Primarul susţine că dacă ar fi existat o adresă din partea CJ privind includerea în Zona Metropolitană, aceasta ar fi fost pusă în discuţie.

Vom putea depune proiectele. Iniţal ele vor fi evaluate la ADR Piatra Neamţ şi vor fi supuse spre finanţare iniţal din bugetul statului român, urmând ca ulterior atunci când acordul de parteneriat va fi semnat şi axele vor intra în vigoare, să fie decontate de statul român la Comisia europeană. Din acest moment putem să începem să lucrăm efectiv la proiecte şi în cel mai scurt timp vom avea câte un proiect pentru fiecare localitate„, a menţionat primarul Ovidiu Portariuc în cadrul şedinţei de CA.

El a menţionat că în cadrul acestei asociaţii vor putea fi făcute parteneriate cu Consiliul Judeţean şi cu celelalte unităţi administrative pe tipuri de proiecte.

Zona metropolitana poarte participa în asociere şi cu CJ  pe tot felul de proiecte”. a adăugat edilul.

Zona metropolitana are in componenta municipiul Botosani şi localităţile Bucecea, Vladeni, Mihai Eminescu, Roma, Rachiti, Stauceni, Baluseni si Curtesti.

Sediul Zonei metropolitate este la Incubatorul de afaceri, de pe strada Poştei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *