Primarul Portariuc, lasat balta de consilierii PNL si PDL la proiectul privind aprobarea bugetului la Zona Metropolitana

cl 1Consilierii locali ai PNL si PDL i-au intors din nou spatele primarului Ovidiu Portariuc. Vineri, pe ordinea de zi a sedintei extraordinare de Consiliu Local a fost introdus un proiect de hotarare privind aprobarea Bugetului de Venituri si cheltuieli al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „Zona Metropolitana Botosani”. Proiectul era ultimul pe ordinea de zi a sedintei, iar consilierii locali ai PDL, PER si PNL au parasit sala motivand ca nu au avut timp suficient sa studieze mapa si au cerut amanarea proiectului pe saptamana viitoare. Ei au spus, de asemenea, ca sedinta a fost anuntata in scurt timp si ca nu au avut timp sa vina, la rnadul lor, cu proiecte pentru Zona Metropolitana.

Au ramas in sala doar consilierii PSD si reprezentantii localitatilor care fac parte din Zona Metropolitana Botosani.

Primarul le-a spus consilierilor care au parasit sala ca proiectul cu Zona Metropolitana risca sa fie blocat din cauza lor.

Ati anuntat foarte repede sedinta si nu puteti iesi in presa sau pe Facebook cu aceasta poveste„, i-a reprosat viceprimarul Catalina Lupascu primarului Ovidiu Portariuc.

Acesta i-a replicat: „Daca nu vreti sa ramaneti, este decizia PNL si PDL„, a precizat Portariuc.

Cel mai probabil, nemultumirea liberalilor a venit dupa ce pe ordinea de zi nu a fost introdus si un proiect cu includerea Consiliului Judetean in Zona metropolitana.

Pentru Zona metropolitana s-a propus un buget de 348. 950 lei . Municipiul Botosani are o contributie de 60% la capitoul venituri, orasul Bucecea-5%, Vladeni-5%, Mihai Eminescu-5%, Roma-5%, Rachiti, Stauceni, Baluseni si Curtesti tot 5%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *