Portariuc anunţă derularea unui proiect de 50 milioane euro cu China

portariucPrimarul Ovidiu Portariuc anunţă că municipalitatea va implementa, în cel mult doi ani, un proiect integrat în valoare de 50 de milioane euro.  El a menţionat că la sfârşitul lunii ianuarie sau în luna februarie vor fi prezentate primele elemente ale acestui proiect integrat pe care vrea să îl dezvolte în judeţul Botoşani, împreună cu oameni de afaceri din judeţ, pentru a satisface cererile partenerilor chinezi pe zona alimentară.

 Am discutat deja cu o parte din oamenii de afaceri din Botoşani şi în cel mai scurt timp vom încerca să creăm această structură care să poată să pună la dispoziţie cantităţile pe care le solicită partenerii chinezi. În luna ianuarie, Guvernul a stabilit să concretizeze o parte din aceste cerinţe. Nu rămâne doar la stadiul de intenţie şi ca atare vom urgenta toate demersurile, astfel încât să putem şi noi prezenta un proiect venit din judeţul Botoşani, şi vă promit că o să fim printre primii pe ţară care vin cu un asemenea proiect integrat„, a menţionat Portariuc.

El spune că în urma discuţiilor purtate cu câţiva oameni de afaceri din Botosani, reprezentativi pentru mediul de afaceri, ei s-au declarat de acord cu realizarea acestui proiect integrat.

Proiectul porneşte de la producţia de cereale, construcţia de silozuri, sistem de irigaţii, transformare acestor produse în produse de consum, gen lapte, carne, inclusiv procesarea acestora. Vor fi vândute chinezilor. Totul va porni de la un acord cadru de principiu încheiat cu partenerii chinezi„, a adăugat primarul.

El a menţionat că forma juridică este încă în lucru, însă există varianta unui holding în care oamenii de afaceri locali să fie acţionari.

Toate fermele cu peste 500 de hectare, din judeţ, ar putea intra partenere în acest proiect, să fie integrate în acest holding”, a mai spus Portariuc.

One thought on “Portariuc anunţă derularea unui proiect de 50 milioane euro cu China

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *