Proiect cu fonduri europene pentru dotarea ISU, blocat de corecţiile financiare ale CJ

radu anton isuColonelul Radu Anton, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că întâmpină probleme într-un proiect ce priveşte dotarea instituţiei, din cauza unor deficienţe ale Consiliului Judeţean,

Şeful IJSU a explicat că s-a depus un proiect în valoare de 2,7 milioane de euro, aplicant fiind CJ, evaluat cu punctaj bun, însă nu primeşte finanţare din cauza corecţiilor primite de judeţ la alte proiecte implementate.

” Lucrurile nu merg foarte bine, chiar dacă proiectul a fost evaluat cu un punctaj deosebit. Ar trebui să insistăm să se respecte toate condiţiile prevăzute în ghidul de finanţare”, a afirmat Radu Anton.

Preşedintele CJ,m Florin Ţurcanu, a precizat că are la cunoştinţă problema şi a căutat o soluţie. Şeful judeţului a menţionat că la dosarul de finanţare  era necesar un certificat fiscal eliberat de fisc, iar în momentul solicitării expirase termenul de plată la o corecţie financiară aplicată la un proiect derulat la Mihăileni. În aceste condiţii pe certificatul fiscal s-a menţionat datoria de 2,4 milioane de lei.

” Nu eram la conducerea instituţiei când s-a depus proiectul, însă cum am aflat de problemă am achitat datoria şi am contestat decizia de respingere la finanţare. Acum aşteptăm răspuns”, a spus Florin Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *