În comă după ce a căzut de pe bicicletă

 bicicleta accidentMedicii de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale unui pacient care a cazut de pe bicicleta. Botoşăneanul, in varsta de 50 ani, a ajuns constient la spital, dar in scurt timp a intrat in coma, potrivit Buna Ziua Iaşi.
In urma caderii de pe bicicleta, barbatul a suferit un hematom extradural, colectie de sange intre creier si cutia craniana. A fost operat in urgenta, dar dupa operatie, starea de sanatate a acestuia se mentine la fel de grava.
Poate unora li se pare banala o cadere de pe bicicleta, dar uneori, traumatismul poate fi atat de sever, incat se ajunge la deces. In ultimele saptamani am avut in fiecare zi cate un caz de acest gen. Starea de sanatate a pacientului transportat prin transfer de la spitalul din Botosani la noi este extrem de grava. Sansele de supravietuire sunt foarte mici. Ar fi foarte bine daca biciclistii ar fi obligati prin lege sa poarte casca. In acest fel s-ar reduce semnificativ numarul pacientilor cu traumatisme grave sau foarte grave, produse prin cadere de pe bicicleta„, a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

 

One thought on “În comă după ce a căzut de pe bicicletă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *