Dascălii de la SIP nu vor grevă generală în învăţământ

grevaCadrele didactice din Sindicatul Învăţământului Preuniversitar nu sunt de acord cu declanşarea unei greve generale în sistem. Reprezentanţii sindicatului botoşănean au făcut un referendum în rândul membrilor de sindicat iar concluzia a fost aceea că dascălii nu mai vor proteste.

Ei motivează că greva generală înseamnă tăierea salariilor care sunt şi aşa mici. Iuliana Nacu, liderul SIP, susţine că, în schimb, vor continua negocierile la nivel central pe modificarea Legii Educaţiei.

Au avut loc discuţii pe decontarea navetei personalului didactic, acordarea gradaţiei de merit, regulamentul pentru sporuri. Toate sunt în discuţii. S-a solicitat o comisie paritară în care să fie discutate celelalte propuneri făcute de federaţia noastră. S-a obţinut cu claritate doar două punte: majorarea salariilor debutanţilor cu până 10% şi creşterea salariului minim în două tranşe, 850 lei, respectiv 900 lei. Sunt nişte speranţe vizavi de rezolvarea unor probleme punctuale: Legea salarizării corespunzătoare. Salariul cadrului didactic să arate importanţa meseriei pe care o practică„, a adăugat Iuliana Nacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *