Razii de noapte ale poliţiştilor în cluburi şi în cartierele cu probleme. Vezi rezultatele!

razieAcţiune de amploare a poliţiştilor, la sfârşitul săptămânii trecute, privind combaterea faptelor antisociale. În perioada 15-17 noiembrie, peste 80 de poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani şi Secţiilor de Poliție Rurală I Botoșani și III Hlipiceni, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Acţiuni  Speciale – IPJ Botoşani au acţionat pe raza municipiului Botoşani şi în mediul rural.

Acţiunile s-au desfăşurat în intervalul orar 22.00 – 03.00 şi au vizat combaterea faptelor cu violență generate de consumul de alcool, prevenirea accidentelor rutiere şi a activităților ilicite de comerţ.

În municipiul Botoşani, poliţiştii au acţionat cu preponderenţă în cartierul Parcul Tineretului, zona centrului istoric, cartierul Primăverii şi străzile adiacente, cât şi  în apropierea cluburilor de noapte.

Cu prilejul acţiunilor au fost legitimate peste 200 de persoane, 63 dintre acestea fiind atenţionate cu privire la comportamentul adoptat în locuri publice.

Au fost dispersate 27 grupuri de persoane, care, prin conduita lor perturbau liniştea şi ordinea publică şi au fost aplanate şapte conflicte (în cluburi/baruri care au făcut obiectul verificărilor punctuale).

De asemenea, poliţiştii rutieri au verificat în trafic peste 70 de autovehicule. Cu prilejul desfăşurării acţiunilor, au fost constatate şi aplicate 34 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.380 lei, dintre care 27 la Legea nr.61/1991(republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Verificările au vizat şi un punct de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Gorbăneşti, judeţul Botoşani, unde s-a stabilit că Cristian  S. de 44 ani, din localitate, administratorul societăţii, a organizat activităţi de tip discotecă în incinta punctului de lucru,  fără a asigura măsuri de ordine prin personal propriu sau specializat.

Administratorul este cercetat pentru infracțiunea de  neasigurarea de către responsabili sau patroni, prin personal propriu ori specializat, a ordinii publice în discoteci şi în alte locuri de distracţie sau de agrement pe care le conduc, prevăzută de Legea nr.61/1991.

Totodată, în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, în jurul orei 01.20, poliţiştii l-au depistat în flagrant pe Ovidiu B. de 27 ani, din municipiul Botoșani, care, în timp ce se afla pe strada Cuza Vodă, a distrus mai multe elemente de caroserie ale unui  autoturism parcat. Tânărul este cercetat sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de distrugere.

Acţiunile s-au desfăşurat cu sprijinul lucrătorilor IJJ Botoşani, Poliţiei locale – municipiul Botoşani şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *