Scrisoare deschisă adresată de Cartel Alfa Botoşani „Neamţului din Balcani”: Ruşine, domnule Portariuc!

Marius Orosanu, lider Cartel Alfa BotosaniPreşedintele Cartel Alfa Botoşani, Marius Oroşanu, a adresat o scrisoare deschisă primarului Ovidiu Portariuc, după ce acesta a absentat, marţi, de la întâlnirea cu sindicaliştii, deşi iniţial a confirmat prezenta. Rădăm conţinutul scrisorii în totalitate:

Cetăţenii municipiului Botoşani, implicit şi membrii de sindicat din cadrul Cartel ALFA filiala Botoşani pe care am onoarea să îi reprezint, au sperat că tinereţea dvs. va determina o dezvoltare a dialogului social la nivel local şi au crezut că veţi reuşi să vă comportaţi ca un ”neamţ” veritabil, dând dovadă de corectitudine, punctualitate, principialitate şi diplomaţie în desfăşurarea activităţilor specifice mandatului încredinţat de cetăţeni.

 La 17 luni de la preluarea funcţiei, constatăm cu regret că multe dintre promisiunile cuprinse în ”Planul lui portariuc pentru Botoşani” reprezintă doar dovezi clare de demagogie, incompetenţă şi/sau manipulare a cetăţenilor. Mai mult decât atât, aţi reuşit să compromiteţi şi imaginea pe care o aveam despre caracterul unui ”neamţ”, prin atitudinea şi comportamentul balcanic pe care le dovediţi zi de zi.

Un ”neamţ” veritabil niciodată nu s-ar fi comportat ca dumneavoastră, absentând la un dialog la care aţi confirmat participarea şi care era cuprins in agenda dvs. de o săptămână. Chiar şi în ipoteza în care anumite alte activităţi ar fi intervenit între timp, bunul-simţ şi educaţia elementară ar fi trebuit să vă determine să faceţi un minum de efort, direct sau prin consilierii personali, pentru a notifica organizatorii despre anularea confirmării. Pentru că nu aţi facut acest lucru vă transmitem şi public ceea ce am transmis şi ieri în timpul dialogului: RUŞINE, domnule ovidiu iulian portariuc!

Vă reamintim că reprezentantul Cartel ALFA filiala Botoşani, indiferent de agenda sa profesională sau personală, a răspuns favorabil la toate invitaţiile primite, atât în perioada anterioară preluării mandatului, cât şi ulterior, indiferent că au fost acţiuni civice, politice, profesionale sau administrative. Daca dvs. uitaţi uşor, vă garantăm că noi vom ţine minte!

 

Ştim că acţiunile noastre nu sunt de genul celor pe care le agreaţi, deoarece noi nu transmitem anticipat întrebările, pentru a avea timp consilierii dvs. locali sau naţionali să vă pregătească răspunsurile, noi nu pregătim foarfece şi panglică, pentru a avea ocazia să imortalizaţi foto/video momentul, noi nu servim şampanie la sfârşitul acţiunii şi nici nu asigurăm un grup de ”aplaudaci” ori un grup de suport pentru confortul invitatului. Noi trăim în lumea reală şi ne comportăm corect, fără ipocrizie, fără promisiuni şi fără linguşire. Poate fi uneori incomod dialogul cu noi, dar aşa considerăm că este cinstit şi vom rămâne consecvenţi acestui comportament, indiferent de cei care sunt sau vor fi la putere. Fuga dvs. de dialogul direct cu cetăţenii, implicit şi cu membrii de sindicat, plecarea intempestivă de la emisiunile televizate şi celelalte acţiuni similare nu fac decât să întărească în rândul cetăţenilor convingerea că tinereţea primarului ales echivalează doar cu lipsa de experienţă, fără să reprezinte şi acel avantaj la care am sperat cu toţii. Contrar ideilor dvs. preconcepute, exprimate ieri în mass-media, participanţii la acţiunea noastră (peste 200 de membri de sindicat, care au umplut la refuz sala!) aveau întrebări pentru primarul ales, inclusiv în legătură cu promisiunile făcute în campania electorală, campanie în urma căreia o parte dintre cei prezenţi ieri în sală v-au dat votul lor de încredere. Din respect faţă de membrii noştri vă vom transmite (şi) pe această cale o parte dintre întrebări:

1. În condiţiile în care salariile foarte multor specialişti din primarie sunt sub 1.000 lei (unii fiind plătiţi la sau aproape de salariul minim pe economie), ce metode (alternative) de motivare a salariaţilor aţi aplicat sau intenţionaţi să puneţi în aplicare în viitorul apropiat?

 

2. ”Rezolvarea problemei câinilor vagabonzi în maxim 12 luni de la preluarea funcţiei, altfel îmi voi prezenta demisia” (Planul Portariuc pentru Botoşani). Având în vedere faptul că au trecut 17 luni de la preluarea mandatului şi sunteţi încă în funcţie, să concluzionăm că dvs. consideraţi rezolvată problema câinilor vagabonzi în Botoşani?

 

3. De curând Guvernul a decis eliminarea limitei maxime de creştere a taxelor şi impozitelor locale. Intentionati creşterea acestora în anul 2014? Daca da, cu ce procent?

 

4. Aţi promis eliminarea parcărilor cu plată din oraş. Menţineţi această promisiune? Consideraţi că există cadrul legal pentru aplicarea ei? Daca da, ce demersuri s-au efectuat în acest sens şi când estimaţi că veţi finaliza această acţiune?

 

5. Planul prezentat de dvs. în campania electorală cuprindea şi crearea ”Fondului de dezvoltare pentru Botosani”, din veniturile primăriei, destinat proiectelor care conduc la crearea locurilor de muncă în municipiu. Care a fost valoarea fondului în bugetul anului 2013 şi câte proiecte de acest gen au fost aprobate pâna în prezent?

Cu stima cuvenită,

Marius-Leonardo Oroşanu

Preşedinte Cartel ALFA Botoşani

3 thoughts on “Scrisoare deschisă adresată de Cartel Alfa Botoşani „Neamţului din Balcani”: Ruşine, domnule Portariuc!

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Catre Marius Orosanu,
    De unde stii dumneata ca ,,cetatenii municipiului Botosani” doreau cu cardoare csa primarul sa fie la intilnirea comandata de citiva sindicalisti?
    Uite, eu nu am dorit acest lucru si stii de ce? Pentru că dumneata te-ai cam ingrasat in ultimul timp si pentru ca nu ai o atitudine suficient de corecta
    fata de primarul municipiului9 l-ai atacat vehement de multe ori, probabil la comanda politica a prietenilor).
    Asa ca, las-o baltă si reexamineaza-ti demersul care cam pute de la o posta.

  2. pai eu am vrut sa stau de vorba cu el ,daca tu nu doreai nu trebuia sa fi venit acolo .Orosanu s-a ingrasat / da’ tu ce ? … ai slabit ?? l-as ca-ti sta bine. Comanda, necomanda ,atat timp cat un om si nu unul oarecare , unul in care te-ai gandit ca te poti baza, nu poate sa-si respecte niste promisiuni care, banuiesc ca le-a gandit el , corect este sa plece,sa lase locul altuia. Nu ? Daca ti-ai cumparat un magar si nu trage la cotiuga , nu-l schimbi cu altu’..?? I-ti recomand sa stai de vorba cu cativa tineri ce au terminat liceul anul trecut ,sa vezi unde lucreaza ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *