Director Locativa: Nu există nicio cerere de cumpărare pentru locuinţele ANL

Locativa (1)Chiriaşii ANL nu se înghesuie să-şi cumpere locuinţele primite de la stat. Potrivit reprezentanţilor Locativa, până la această dată nu există nicio solicitare în acest sens, ci numai intenţii. Florinel Gornea, directorul adjunct al societăţii susţine că oamenii se plâng că nu dispun de bani pentru o astfel de investiţie.

Din punctul meu de vedere, statul trebuie să se gândească la o variantă care să fie şi pe placul celor care vor să cumpere locuinţa şi care cât de cât au bani”, a spus Gornea.

O locuinţă ANL cu două camere costă în jur de 29.000 euro, o garsonieră 21.000 euro, in timp ce preţul mediu de achiziţie al unui apartament cu trei camere ajunge la aproape 34.000 euro. Preţul, susţin reprezentanţii Locativa, este unul rezonabil dat fiind faptul că locuinţele sunt mai noi decât altele foarte vechi din municipiu şi care se vând la acelaşi preţ.

Toată lumea reclamă că de ce nu se vinde la suprafaţă utilă. Suprafaţa utilă e una, iar suprafaţa construită-desfăşurată este cu totul alta„, a mai spus directorul ajunct al Locativa.

La această dată există 683 de locuinţe ANL care ar putea fi vândute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *