Sute de reclamaţii privind construcţiile ilegale pe domeniul public şi zeci de vile ridicate fără autorizaţii

case in constructiiCurg reclamaţiile privind construcţiile ilegale pe domeniul public al municipiului Botoşani. Peste 300 de sesizări şi reclamaţii au fost înregistrate, în trimestrul III al anului în curs, la Primărie şi Poliţia Locală, privind execuţia unor lucrări fără autorizaţie de construcţie, nerespectarea autorizaţiilor, ocuparea domeniului public fără acordul Primăriei sau blocarea străzilor sau căilor de acces.

În urma controalelor, au fost întocmite 206 somaţii din care peste 100 au fost pentru intrarea în legalitate, cinci somaţii pentru extindere apartament, nouă pentru execuţie balcoane, 12 pentru execuţie şarpante fără autorizaţie de construire, 19 pentru dezafectare lucrări realizate ilegal pe domeniul privat al municipiului, dar şi cinci somaţii pentru oprirea lucrărilor.

Potrivit Poliţiei Locale, în zona cartier Ocolitor pacea, din cele 47 de imobile verificate doar 13 au autorizaţii de construire, în timp ce 26 de case au fost ridicate ilegal.

Botoşănenii care şi-au ridicate case fără autorizaţii au fost sancţionaţi. Peste 20 de amenzi au fost aplicate în perioada menţionată, în valoare totală de 28.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *