Poliţişti de frontieră lăsaţi liberi în dosarul contrabandei cu ţigări

politist arestatCei cinci poliţişti de frontieră arestaţi vineri de judecătorii Tribunalului Botoşani pentru implicarea într-o reţea de trafic cu ţigări, vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au admis, marţi, recursurile formulate de cei cinci angajaţi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi au stabilit măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 23 de zile. De asemenea au interdicţia de a profesa.

Ciprian Ursache, Iulian Andronic, Vasile Sava, Viorel Başagă şi Cozmin Lupu sunt acuzaţi de abuz în serviciu în formă calificată şi implicare într-un grup de infracţionalitate organizată. Cei cinci au fost reţinuţi joi de procurorii DIICOT după ce s-au efectuat percheziţii la domiciile lor.

În dosar sunt cercetate 11 persoane acuzate de contrabandă cu ţigări, reţeaua fiind monitorizată din luna aprilie a acestui an.

Potrivit anchetatorilor cele 11 persoane implicate au reuşit să introducă în ţară ilegal peste 78.000 de pachete cu ţigări de provenienţă moldovenească, iar din aprilie şi până în prezent cei vizaţi au încercat să introducă încă 249.600 de pachete cu ţigări, însă au abandonat acţiunea după ce au văzut în zonă alţi poliţişti.

One thought on “Poliţişti de frontieră lăsaţi liberi în dosarul contrabandei cu ţigări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *