Fost jandarm, sărbătorit de autorităţi la 102 ani

jandarm 102 aniÎncă un botoşănean trecut de un secol de viaţă a primit respectul şi felicitările autorităţilor. Iancu Biciuşcă, din Ungureni, a împlinit în această lună vârsta de 102 ani, iar miercuri i-a avut alături pe subprefectul Sebastian Tocariu, şi colonelul Mihai Drăguţu, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Ministerul de Interne, filiala Botoşani. Cei doi oficiali i-au făcut cadouri vajnicului botoşănean, stând de vorbă despre cei peste 10 ani de concentrare din timpul Celui de-al II-lea Război Mondial.

Fost jandarm, Iancu Biciuşcă are acum gradul de plutonier adjutant şef în retragere, a fost agricultor şi a construit o casă trainică pentru familia sa. Are 6 copii, 15 nepoţi, 5 strănepoţi, se deplasează cu ajutorul bastonului, dar nu şi-a pierdut simţul umorului. Îşi întreabă interlocutorii dacă ştiu unde a plecat moartea că pe la el nu dă nici un semn. Recunoaşte bunătatea omului după cât de încruntată îi e fruntea şi nu uită nici să facă politicoase complimente doamnelor din preajmă.

fost jandarm 102 ani „Nenea Iancu a fost jandarm şi a trăit războiul în mijlocul forţelor ce au asigurat ordinea publică în ţară. Felicit iniţiativa asociaţiei veteranilor de război de a merge acasă la domnul Biciuşcă şi susţin demersurile domniilor lor de a-l trece pe sărbătorit în rândul ofiţerilor prin acordarea unui grad superior.”, a declarat subprefectul Sebastian Tocariu.

Oficialii au fost însoţiţi şi de un reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, a cărui uniformă l-a impresionat pe centenarul Iancu. Actualei generaţii de jandarmi îi revine sarcina completării dosarului lui Iancu Biciuşcă, astfel încât, împreună cu Asociaţia Veteranilor din care ungureneanul face parte, să reuşească avansarea acestuia în corpul ofiţerilor MAI, începând cu 1 decembrie acest an.

One thought on “Fost jandarm, sărbătorit de autorităţi la 102 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com