Maşini avariate în urma unui accident provocat de un şofer cu o alcoolemie de 1,01 în aerul expirat

accident arhivaUn şofer s-a urcat beat turtă la volan şi a provocat un accident rutier. Este isprava lui Constantin P. de 34 de ani, din oraşul Flămânzi, care s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. În timp ce conducea autoturismul pe strada Octav Băncilă, din Flămânzi, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum ( într-o curbă la dreapta) şi al consumului de alcool, şoferul pătrunde pe contrasens și se izbeşte frontal în autoutilitara condusă regulamentar de T. Vasile, din judeţul Iași.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea celor două autovehicule.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul lui Constantin P. rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta  a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şoferul vinovat este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge, peste limita legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *